G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Jongensturnen

Ben jij een jongen van  6 jaar of ouder en wil jij aan de ringen hangen, salto’s maken of zwaaien aan de rekstok? Dit kun je allemaal leren bij de turngroep speciaal voor jongens binnen Gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen!

Momenteel zijn er twee jongensgroepen, verdeeld in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 jaar en ouder . Tijdens deze lessen wordt er geturnd op toestellen die specifiek zijn voor het jongensturnen.

Tijdens de turnlessen voor jongens worden de basisonderdelen op de verschillende toestellen geoefend. Als je deze onder de knie hebt, gaan we verder met steeds moeilijkere onderdelen. Zo blijf je steeds nieuwe dingen leren!

Ieder jaar worden er wedstrijden georganiseerd voor het jongensturnen. De leiding zal aangeven of je hier aan mee kunt doen. De jongens uit de selectiegroep doen sowieso aan wedstrijden mee als ze hier oud genoeg voor zijn! Ook worden er ieder jaar clubkampioenschappen georganiseerd. Hier mag iedereen aan meedoen. Tijdens deze wedstrijd kun je aan iedereen laten zien wat je dat jaar geleerd hebt!

De leiding zorgt voor een situatie waarin de veiligheid van de kinderen op sociaal en fysiek gebied gewaarborgd is. Kinderen ontwikkelen zich in eigen tempo en de niveaus in een groep zullen hierdoor uiteenlopen. Door een bepaalde situatie aan te bieden die op verschillende niveaus kan worden benaderd, kan ieder kind op eigen niveau ontwikkelingen doormaken. Ook de hulp van de leiding bij een situatie, geeft veiligheid voor de kinderen.

 

Jongens van de selectiegroepen nemen deel aan wedstrijden waar de vereniging en de ouders wedstrijdgelden voor betalen. Wanneer een turn(st)er NIET deel neemt aan de wedstrijd zonder geldige reden, worden de kosten door de turn(st)er betaald. Daarnaast zijn de kosten voor een wedstrijdpaspoort ook voor de turn(st)er. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de leiding.

 

Recreatief turnen Jongens

 

Locatie:           Liemers College Zonegge (ingang aan de straatkant)

Leiding:           Marsha van Leuteren

Lestijden:        Vrijdag

 

18.00 – 19.00 uur       jongens 6 t/m 9 jaar

19.00 – 20.00 uur       jongens 10 jaar en ouder

 

Selectie turnen Jongens en Jong-Talent

 

Locatie:          Gymnastiekzaal "De Brug"

Leiding:           Marsha van Leuteren

Lestijden:        Zaterdag 9.00-12.00 uur

                        Maandag 17.00-19.00 uur

 

 

Verdere informatie te verkrijgen via:

 

 

Ledenadministratie;  Mirjam Vermeulen

Zonegge 21 - 24

6903 HB  Zevenaar

Telefoonnummer: 0316-523288

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website; www.thorzwaluwen.nl