G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Kleutergym

Neem een kijkje op een willekeurig schoolplein en je ziet kinderen hollen, springen, klauteren, hinkelen: ze doen niets liever. Vandaar het aanbod binnen gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen om, onder begeleiding van gediplomeerde leiding, ontdekkingen te doen binnen dit bewegen en ontwikkelingen door te maken. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen op de kleutergroepen terecht voor een (eerste) kennismaking met gymnastiek.

Om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van de kleuters, ziet iedere les er anders uit. Natuurlijk zijn er wel in iedere les vaste onderdelen, die gevarieerd worden aangeboden.

Zo begint een les meestal met een spelletje om motorische vaardigheden als: huppelen, rennen, hinkelen, tikken én het inbeeldingsvermogen van kinderen aan te spreken. Tevens leren ze op deze manier samen te spelen en te werken. De kinderen raken bekend met verschillende spelvormen en tegelijk worden de spieren opgewarmd om aan de les te beginnen.

Kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken en uitgedaagd, daarom wordt er vooral gebruik gemaakt van open situaties. Dit houdt in dat er een bewegingssituatie wordt neergezet die op verschillende niveaus kan worden benaderd. De veiligheid van de gebouwde situatie en natuurlijk de leiding die erbij staat, helpen de kinderen nieuwe ontdekkingen te doen en moeilijkheden te overwinnen. Klauteren, balanceren, rollen, mikken en duikelen zijn voorbeelden van bewegingsgebieden die tijdens de les worden aangesproken en geoefend.

Ook klein materiaal als ballen, hoepels, pittenzakken en touwtjes vormen een deel van de les. Hiermee kunnen de kinderen op een uitdagende en overzichtelijke manier oefenen met vaardigheden, die ze later in verschillende sporten en op school nodig zullen hebben.

Tijdens de gymles kan een kind zijn energie kwijt, ontmoet het nieuwe kinderen, leert het samenspelen, rekening te houden met anderen en kan het in een veilige en vertrouwde situatie ontdekkingen doen over zijn eigen bewegen.

 

Kleutergym

Locatie:           Gymzaal de Brug (Zonnemaat)

Lestijden:        Vrijdag 16.00 – 17.00 uur

Leiding:           Cindy Schaap

 

Locatie:           Liemers College Zonegge (ingang aan de straatkant)

Lestijden:        Zaterdag 10.00-11.00 uur

Leiding:           Judith van Vuuren

 

Verdere informatie te verkrijgen via:

Ledenadministratie;   Mirjam Vermeulen

Zonegge 21 - 24

6903 HB  Zevenaar

Telefoonnummer: 0316-523288

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website; www.thorzwaluwen.nl