G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Meisjesturnen

Vanaf het moment dat kinderen naar groep 3 op de basisschool gaan, kunnen ze binnen Gymnastiekverenging T.H.O.R.-Zwaluwen terecht in een specifieke jongens of meisjes groep. De meisjes-groepen zijn aan de hand van de schoolgroepen ingedeeld zodat vriendinnetjes zoveel mogelijk bij elkaar in de groep zitten.

Het accent in deze groepen komt steeds meer te liggen op het toestelgerichte gymmen. Vandaar ook dat er een splitsing is in meisjes en jongensgroepen.

Het gaat bij de meisjes om de toestellen die binnen de turnsport worden gehanteerd: brug, balk, mat en sprong (verschillende vormen zijn mogelijk). De vaardigheden die bij de verschillende toestellen horen, zijn naar moeilijkheid ingedeeld en kunnen gevarieerd aangeboden worden. Zo zult u niet iedere les dezelfde toestellen in de zaal aantreffen.

Duikelen is bijvoorbeeld een basisvorm om aan de brug te werken, maar ook armkracht en goed zwaaien zijn van belang om een oefening te kunnen laten zien op de brug met ongelijke leggers. Al deze vormen kunnen geoefend worden in verschillende situaties: ringen, duikelrek, armkrachtoefeningen, een trapezoïde op zijn kant. Op deze manier blijft de uitdaging en variatie gehandhaafd.

De leiding zorgt voor een situatie waarin de veiligheid van de kinderen op sociaal en fysiek gebied gewaarborgd is. Kinderen ontwikkelen zich in eigen tempo en de niveaus in een groep zullen hierdoor uiteenlopen. Door een bepaalde situatie aan te bieden die op verschillende niveaus kan worden benaderd, kan ieder kind op eigen niveau ontwikkelingen doormaken. Ook de hulp van de leiding bij een situatie, geeft veiligheid voor de kinderen.

Hiernaast ligt een accent op het stimuleren van de sociale ontwikkeling van de kinderen. De kinderen leren hoe ze elkaar kunnen vangen bij een oefening, waardoor ze ook leren vertrouwen op elkaar. Daarnaast zijn er allerlei spelsituaties waarin het groepsgevoel wordt gestimuleerd en de kinderen leren met (spel)regels om te gaan.

Verspreid door het seizoen heen, worden er wedstrijden gehouden tussen de verschillende verenigingen. Vanaf 9 jaar kan het kind mee doen aan regionale wedstrijden. De kinderen komen daarbij leeftijdgenootjes tegen die hetzelfde niveau turnen. Hoe hoger het niveau hoe meer wedstrijden er zijn en hoe verder de kinderen door kunnen stromen naar ½ en hele finales in grotere districten.

Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar word elk jaar een wedstrijd georganiseerd tussen verenigingen in de regio.

Voor alle wedstrijden geldt dat de leiding de kinderen, die er aan toe zijn, vraagt om mee te doen aan een wedstrijd

Een uurtje gymmen binnen de vereniging is dan ook meer dan alleen maar bezig zijn. Ontwikkelingen doormaken, sociaal bezig zijn, anderen accepteren en waarderen en zelfvertrouwen opbouwen zijn ook zeer zeker van belang. Natuurlijk staat hiernaast het plezier in bewegen voorop!!

Binnen de recreantenuren werken wij met het zogenaamde Gymmieturnen. De jongere leden van de vereniging hebben nog niet zoveel wedstrijden en kunnen niet vaak laten zien wat zij tijdens de gymles hebben geleerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwemmers die een diploma kunnen halen en judoka’s die banden kunnen verdienen. Met het Gymmieturnen komt hierin verandering. De jongere turnsters kunnen Gymmies (een soort flippo’s) verdienen. Voor de oudere sporters zijn er Kanjerkaarten. 

Gymmieturnen is een landelijke activiteit ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en is in heel Nederland ingevoerd en enthousiast ontvangen.

Voor de jonge gymnasten is er Gymmieturnen I en voor de oudere gymnasten is er Gymmieturnen II en III. De kinderen kunnen door een oefening goed uit te voeren Gymmies verdienen. Deze Gymmies kunnen ze in de verzamelmap overzichtelijk opbergen. In totaal zijn er 33 oefeningen. De gymnasten kunnen evenzoveel Gymmies verdienen. Daarnaast is er na elke tiende Gymmie ook een bronzen, zilveren en gouden Gymmie.

Het verdienen van de Gymmies gebeurt tijdens de eigen gymles.

 

Meisjes van de selectiegroepen nemen deel aan wedstrijden waar de vereniging en de ouders wedstrijdgelden voor betalen. Wanneer een turn(st)er NIET deel neemt aan de wedstrijd zonder geldige reden, worden de kosten door de turn(st)er betaald. Daarnaast zijn de kosten voor een wedstrijdpaspoort ook voor de turn(st)er. Meer informatie hierover is te verkrijgen via de leiding.

 

Recreatief turnen Meisjes

 

 

Locatie:           Gymzaal de Brug (Zonnemaat) 

Lestijden:        Woensdag

Leiding:           Lisan Sessink

 

16.00 – 17.00 uur       meisjes groep 3/4

17.00 – 18.00 uur       meisjes groep 5/6

18.00 – 19.00 uur       meisjes groep 6/7

19.00 – 20.00 uur       meisjes groep 7/8

20.00 – 21.00 uur       meisjes V.O.

 

Locatie:           Gymzaal de Brug (Zonnemaat)

Lestijden:        Vrijdag

Leiding:           Cindy Schaap

 

16.00 – 17.00 uur       meisjes groep 1/2/3

17.00 – 18.00 uur       meisjes groep 4/5/6

18.00 – 19.00 uur       meisjes groep 6/7

19.00 – 20.00 uur       meisjes groep 8

20.00 – 21.00 uur       meisjes V.O.

 

Verdere informatie te verkrijgen via:

Ledenadministratie;  Mirjam Vermeulen

Zonegge 21 - 24

6903 HB  Zevenaar

Telefoonnummer: 0316-523288

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website; www.thorzwaluwen.nl