G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Peutergym

Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen bij Gymnastiekverenging T.H.O.R.-Zwaluwen terecht voor een eerste kennismaking met gymnastiek.

Om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van de peuters ziet iedere les er anders uit. Omdat kinderen van deze leeftijd behoefte hebben aan structuur heeft iedere les wel een vaste opbouw en onderdelen die regelmatig terugkomen.

De les begint met een kring waarin opdrachtjes om motorische vaardigheden als springen en klappen tegelijk, draaien en zwaaien te oefenen. Tevens wordt hierbij het inbeeldingvermogen van kinderen aangesproken. Daarna wordt er nog een spelletje gedaan om goed warm te worden.

Tijdens de volgende lesfase kunnen de kinderen op de verschillende bewegingssituaties oefenen. De veiligheid van de gebouwde situaties en natuurlijk de leiding die er bij staat, helpen de kinderen nieuwe ontdekking te doen en moeilijkheden te overwinnen.
Klimmen, klauteren, rollen en balanceren zijn bewegingsgebieden die in de les geoefend worden.

De kinderen hebben ook de mogelijkheid om naar eigen interesse en niveau vrij te spelen met verschillende kleine materialen. Te denken valt aan ringen, pittenzakken, ballen, tunnel, hoepels. Ze kunnen hier op een uitdagende en overzichtelijke manier mee spelen.

Tijdens de les kan een kind zijn energie kwijt, ontmoet het nieuwe kinderen, leert het samenspelen, rekening te houden met anderen en kan het in een veilige en vertrouwde situatie ontdekkingen doen over zijn eigen bewegingen. Hierdoor is het een prima aanvulling op het aanbod dat bij een peuterspeelzaal of opvang gegeven wordt.

 

Peutergym

Locatie:           Liemers College Zonegge (ingang aan de straatkant)

Lestijden:        Woensdag 9.00 – 10.00 uur

Leiding:           José Sanders

 

Locatie:           Liemers College Zonegge (ingang aan de straatkant) 

Lestijden:        Zaterdag 09.00-10.00 uur

Leiding:           Judith van Vuuren

 

 

Verdere informatie te verkrijgen via:

Ledenadministratie;   Mirjam Vermeulen

Zonegge 21 - 24

6903 HB  Zevenaar

Telefoonnummer: 0316-523288

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website; www.thorzwaluwen.nl