G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief voor leden, ouders, verzorgers en belangstellenden van Gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen

T.H.O.R.-Zwaluwen volgen op social media.

We proberen als vereniging zoveel mogelijk gebruik te maken van verschillende communicatievormen om onze leden te bereiken en ook andere geïnteresseerden te informeren over de zaken die spelen binnen onze vereniging.

Een van de manieren die we gebruiken is Facebook. Momenteel gebruiken verschillende leidinggevenden de pagina om de successen van hun turn(st)ers te delen met zoveel mogelijk mensen. Tevens vind u hier informatie over aankomende activiteiten en leuke acties.

LIKE onze pagina, deel de berichten met uw FACEBOOK-vrienden en mocht u (wedstrijd)foto’s hebben die u via onze pagina wilt delen, stuur ze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zetten de foto’s zo snel mogelijk op onze pagina.

Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat de FACEBOOK-pagina van gymnastiekverenging T.H.O.R.-Zwaluwen een breed informatieplatform wordt voor en door leden, ouders van leden en alle geïnteresseerden die onze vereniging een warm hart toedragen.

Naast de Facebookpagina hebben we ook een Instagramprofiel dat u kunt volgen!

De Grote Clubactie start op zaterdag 1 oktober.

“De Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. Door de aanschaf van loten steun je het Nederlandse verenigingsleven. Daarnaast maak je ook nog eens kans op fantastische prijzen! Maar liefst 80% van de opbrengst gaat naar de club waarvan je de loten hebt gekocht.”

Ook dit jaar zijn de leden van onze vereniging gevraagd mee te werken aan de Grote Club Actie. Met de verkoop van loten steunen de kopers onze vereniging. De financiële opbrengst zal geheel ten goed komen aan de jeugdleden in de vorm van aanschaf en vervanging van materialen.  Om de verkopers (onze leden) te bedanken voor hun inzet, heeft het bestuur een beloning in het leven geroepen. Voor ieder verkocht lot krijgt de verkoper €0,25. Boven 40 verkochte loten is de beloning zelfs €0,40.

Vooral de leden in de basisschoolleeftijd zullen aangemoedigd worden meerdere loten te verkopen. Familieleden, vrienden en buurtgenoten kunnen de jeugdleden helpen om het aantal verkochte loten zo hoog mogelijk te maken. Daarnaast vragen we de volwassenleden en de ouders van de jongste leden om bij de leiding een lot (of meerdere loten) te kopen.

We hopen dat het enthousiasme van de leiding en leden ervoor zorgen dat de opbrengst dit jaar hoog zullen zijn, zodat we het geld kunnen besteden aan de aanschaf van een plankoline en nieuwe gymmatten voor de seniorengroepen.

Juryleden zijn van harte welkom.

Zoals u wellicht weet is de turnsport een zogenaamde jurysport. Dat betekent dat de wedstrijden van onze leden alleen plaats kunnen vinden als we genoeg juryleden hebben. Voor iedere wedstrijd waar leden van onze vereniging aan deelnemen, zijn wij verplicht ook juryleden aan te leveren. Op dit moment hebben wij nog de beschikking over drie juryleden die op verschillende niveaus jureren. Aangezien een van de juryleden ook leidinggevende is, hebben wij regelmatig geen jurylid voor de wedstrijden. Hiervoor krijg je als vereniging een ‘boete’. Zonde van het geld natuurlijk, want dat geld geven we liever uit aan materialen en activiteiten voor onze leden.

Vandaar de volgende oproep: Heeft u tijd en zin om eens in de zoveel tijd een wedstrijd te jureren, dan kunnen wij u een opleiding aanbieden. Bij voldoende animo zelfs in Zevenaar of Duiven!

De geheel vernieuwde opleiding bestaat uit 3 fysieke bijeenkomsten en een online examen:

• introductiebijeenkomst

• praktijkbijeenkomst 1

• praktijkbijeenkomst 2

• online theorie- en praktijkexamen.

U kunt zich opgeven via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ons bestuurslid en tevens jurylid Eric Huetink zal dan

contact met u opnemen en u wegwijs maken in de functie van jurylid. We hopen op veel nieuwe

aanmelding, zodat we de komende tijd voldoende juryleden kunnen opleiden. En zoals bekend; Vele

handen, maken licht werk. Hoe meer juryleden we binnen de verenging kunnen inzetten des te minder

wordt de frequentie waarin er een beroep wordt gedaan op een jurylid.

Sportmarkt was weer een groot succes!

Op zaterdag 17 september is in de gemeente Zevenaar de Nationale Sportweek geopend met een informatie en sportmarkt op het Raadhuisplein. Dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers vanuit het bestuur, de leiding en zelfs een van de leden hebben we onze vereniging op de kaart gezet. Het zonnige weer zorgde voor genoeg aanloop.

Van de gemeente hebben we de mogelijkheid gekregen om onze airtumblingbaan te presenteren. De damesselectieleden hebben hierop een prachtige demo gegeven en de Zevenaarse kinderen konden hierop naar hartenlust springen. Doordat we ook een kleine bewegingssituatie neergezet hadden, konden de kinderen van Zevenaar ook actief ervaren wat onze vereniging o.a. te bieden heeft.

We hopen natuurlijk dat dit alles leidt tot een aantal nieuwe leden die met veel plezier de turnsport verder zullen ontdekken.

Op deze plaats willen we alle vrijwilligers die, op welke manier dan ook, geholpen hebben tijdens de voorbereiding en de uitvoering van deze dag bedanken voor hun inzet.

Ouders in de zaal.

Aan het begin van een nieuw seizoen is het belangrijk om afspraken en regels te herhalen, aan te scherpen en te verduidelijken. Vandaar onderstaande mededelingen:

-          Jeugdleden die worden weggebracht door hun ouders nemen, in principe, in de kleedkamer afscheid.

-          Mocht het van belang voor de les zijn dat de ouder de leiding spreekt, dan betreed de ouder zonder schoenen aan de zaal. Dit i.v.m. de hygiëne voor de turnsters.

-          Ouders die de leiding willen spreken doen dit tijdens de leswissel. De leiding sluit eerst de les van de vorige groep af en zal dan richting kleedkamer komen als aanspreekpunt.

-          Is het mogelijk om de informatie schriftelijk door te geven, dan heeft dat de voorkeur. Via de site kunt u de mailadressen vinden van alle leidinggevenden en het bestuur. Een mail is erg welkom. Zo kan de leiding de aandacht geven aan de (binnengekomen) kinderen.

-          Ouders die hun kind op komen halen wachten, in principe, in de kleedkamer op hun kind. Tijdens aangegeven kijklessen is het toegestaan de zaal binnen te gaan tijdens de les. Natuurlijk ook zonder schoenen aan. Tijdens reguliere lessen is het i.v.m. de veiligheid van de turnsters niet toegestaan. Informatie over deze kijklessen vindt u in een volgende nieuwsbrief.

Sjors Sportief gaat weer van start.

DeGemeente Zevenaar doet ook dit jaar weer mee met het landelijk project om sporten op de basisschoolleeftijd te stimuleren. Het project heet Sjors Sportief. Sjors Sportief is het gezicht van Sportstimulering Nederland.

Wat houdt dit in?! 

In oktober krijgen alle basisschoolleerlingen van de Gemeente Zevenaar een boekje uitgedeeld, met daarin het aanbod van verschillende verenigingen om gratis te kunnen sporten bij een vereniging. Hierdoor kunnen de kinderen kennis maken met de sport en er eventueel voor kiezen lid te worden van de vereniging.

De kinderen kunnen zich op een site opgeven voor een workshop van 3 lessen. De workshops die wij aanbieden zijn:  jongensturnen, kleutergym en meisjesrecreanten. Het volgende blok van drie lessen is aangegeven voor de verschillende groepen:

meisjes: woensdag 2, 9 en 16 november 2016 en vrijdag 4, 11 en 18 november 2016
kleuters: zaterdag 5, 12 en 19 november 2016
jongens: vrijdag 4, 11 en 18 november 2016
Aangezien er op sommige groepen niet heel veel plek meer is voor nieuwe leden werken wij dit seizoen met een wachtlijst voor de Sjors Sportief kinderen. Zo houden we de toestroom van geïnteresseerden behapbaar voor de leiding en de huidige leden op de groepen. Daarnaast zetten we, waar nodig, meer assistentie in op de groepen.

De kinderen die deze lessen volgen via het programma krijgen na de drie lessen een diploma.

Mochten er, naar aanleiding van deze informatie, nog vragen zijn dan kunt u zich richten tot Astrid Hansen (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 0316-263999)

Groepsnieuws.

Juf Judith heeft een zoon

Op 1 augustus is juf Judith Bal (peuter- en kleutergroep op zaterdag) bevallen van een gezonde zoon; Sef. Voorlopig heeft ze nog verlof en die tijd zal ze gebruiken om te herstellen en te genieten van haar gezin. We gunnen haar deze tijd natuurlijk en hebben in de personen van Martine Vos en Rosan van Ophem goede vervanging gevonden tot Judith weer terug is. We wensen Judith, haar man Martijn en grote broer Ties een heerlijke tijd toe met Sef.

Vakantierooster.

Herfstvakantie

Zondag 23 okt ’16 t/m 30 okt ’16

Kerstvakantie

Zondag 25 dec ’16 t/m 08 jan ‘17

Voorjaarsvakantie

Zondag 26 feb ’17 t/m 5 mrt ‘17

2e Paasdag

Maandag 17 april ‘17

Meivakantie

Zondag 23 april t/m 30 april ‘17

2e Pinksterdag

Maandag 5 juni ‘17

Zomervakantie

Zondag 16 juli ’17 t/m 27 aug ‘17

Informatie van gerelateerde instanties

Autorijles met korting en je steunt de vereniging!

Autorijschool Quickles.nl heeft voor alle leden van T.H.O.R.-Zwaluwen die autorijles willen nemen een aanbieding, waarbij alle aankomende bestuurders vanaf 16,5 jaar een pakket voor autorijles kunnen afnemen met € 50,00 korting bovenop alle andere geldende acties die de autorijschool al reeds aanbiedt. Wel is nodig dat je kan aantonen dat je lid bent van T.H.O.R.-Zwaluwen. Hiervoor is een mail van de ledenadministratie voldoende.

Mocht je bij Quickles.nl je lespakket afnemen dan steun je ook de vereniging, doordat autorijschool Quickles.nl ook nog eens € 50,00 beschikbaar stelt aan T.H.O.R.-Zwaluwen.

Quickles.nl is een BOVAG erkende rijschool uit Zevenaar die verschillende disciplines beheerst binnen het opleiden van toekomstige bestuurders.

Voor meer informatie over onze rijschool, lespakketten en acties kijk je op de website van Quickles.nl. Heb je een persoonlijke vraag , dan kun je ons uiteraard ook altijd bellen op 0316-527464

Tot ziens bij onze autorijschool Quickles.nl

Fenny van Maaren

Boeken over het thema turnen.

Begin oktober in de winkel: Sanne steelt de show en Sanne op zomerkamp

Op maandag 15 augustus 2016 schreef Sanne Wevers Olympische geschiedenis: ze behaalde voor Nederland een gouden medaille op het onderdeel balk. Schrijfster Paula van Manen had duidelijk een vooruitziende blik: zij schreef een turnboekenserie over Sanne, een meisje dat alles op alles zet om de turntop te bereiken. Omdat turnen op dit moment populairder is dan ooit, verschijnen dit najaar twee nieuwe delen in de serie ‘Sanne’. Perfect voor jonge turnfans (vanaf 9 jaar) en precies op tijd voor de Kinderboekenweek 2016!

Sanne steelt de show

Sanne bezoekt met haar turnvriendinnen Patty en Jennifer het jaarlijkse turngala. Marieke voelt zich buitengesloten, want zij is niet meegevraagd. Tot Sannes verdriet trekt Marieke steeds meer met Jessie op. Ook Milan bezorgt haar slapeloze nachten. Ze is al tijden verliefd op hem, maar is hij ook op haar? Nu ze zoveel traint, heeft ze minder tijd om samen leuke dingen te doen. En wat doet Evelien steeds in zijn buurt? Sanne stort zich intussen met haar turnvriendinnen op de organisatie van een jubileumfeest. Hun turnjuf is 25 jaar bij de vereniging! Maar wie had gedacht dat het uitzoeken van een cadeau zoveel problemen zou opleveren?

ISBN: 978 90 483 1401*  - Prijs €12,50

Sanne op zomerkamp

Samen met haar vriendinnen gaat Sanne op zomerkamp. In de bossen van Vierdalen slapen (nou ja, kletsen en keten) ze in tenten en doen ze allerlei spelletjes. Ook bezoeken ze een prachtige turnzaal. Maar de vrolijke sfeer wordt ruw verstoord als blijkt dat er 's nachts ongewenste bezoekers rondsluipen. Op het kampterrein worden prullenbakken leeggegooid en tenten beklad. Sanne en haar vriendinnen trekken zich daar weinig van aan. Marieke is hevig verliefd en ook Sanne vindt een van de jongens leuk. Maar dan slaan de nachtelijke bezoekers opnieuw toe. Wie heeft het op hun kamp gemunt?

ISBN:  978 90 483 1402 7* - Prijs €12,50

* Beide titels zijn heruitgaves en zijn eerder verschenen bij De Fontein

Voor meer info over de boeken en de schrijfster: www.paulavanmanen.nl

Univé Gym  Gala: A touch of Gold

Met 'A Touch Of Gold', vieren wij de 20e editie van het Univé Gym Gala op 29 dec. in de Ziggo Dome

Ontmoet al je turnhelden na de show en kom vooraf zelf in beweging op de Gym Experience!

Kom met familie en vrienden genieten van de grensverleggende show waar Topsport, Acrobatiek en Entertainment op een inspirerende wijze samenkomen.

Stanley Burleson gaat het Univé Gym Gala regisseren. Stanley speelde zelf hoofdrollen in een groot aantal musicals waaronder Cats, Les Miserables, Miss Saigon, Drie Musketiers, Beauty and the Beast en Evita. Ook verzorgde hij de regie en choreografie van een groot aantal theater- en televisieprogramma’s zoals "Tango De Valentino" en "Dancing Queens". Stanley won de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn choreografie voor Ciske de Rat – de Musical.

Dit mag je niet missen!

Als lid van de KNGU heb je een exclusieve korting op je ticket. Ga naar de Gym Gala website, dan kom je vanzelf de link naar de kortingsmodule tegen!