G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Nieuwsbrief December 2016

 

Nieuwsbrief voor leden, ouders, verzorgers en belangstellenden van Gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen.

Schoonmaak gymzaal ‘de Brug’.

Helaas worden wij en onze leden regelmatig geconfronteerd met een vieze gymzaal, onvoldoende schoongemaakte kleedkamers en stinkende toiletten in gymzaal ‘de Brug’. Aangezien wij geen eigenaar zijn van de zaal zijn wij voor dit soort diensten afhankelijk van de eigenaar van de zaal. In het geval van ‘de Brug’ is dat de gemeente in de vorm van het bedrijf ATARO.

Wij hebben de afgelopen tijd meerdere malen klachten ingediend over de onhygienische omstandigheden en uiteindelijk van ATARO de toezegging gekregen dat ze onze klachten opnemen met het schoonmaakbedrijf.

Wij hopen natuurlijk op beterschap, maar mocht u onverhoopt toch nog een onacceptabele situatie tegenkomen zou u dit dan willen melden via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VOG-beleid

In een eerdere nieuwsbrief hebbben we u al geinformeerd over ons VOG-beleid. Achter de schermen zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest om dit vorm te geven in een beleidstuk en een aantal gedragsregels. Deze gedragsregels zijn opgesteld om de onderlinge verhouding tussen leiding en leden, leden onderling en bestuursleden t.o.v. ouders, leden en leiding op een prettige en professionele manier verloopt.

Daarnaast hebben wij het beleid rond de vertrouwenspersoon vast kunnen stellen en kan Astrid Hansen deze functie officieel gaan bekleden.

Tijdens de volgende vergaderingen zullen bestuursleden en Technische Leiding de verschillende protocollen ondertekenen, waarmee ze de gedragsregels onderschrijven.

Het beleidsstuk zal tijdens de jaarvergadering van april 2017 gepresenteerd worden en daarna te inzage op de site van de vereniging worden geplaatst.

Mocht u naar aanleiding van dit beleid nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u zich richten tot het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T.H.O.R-Zwaluwen presenteert zich op de kerstmarkt in Zevenaar.

Afgelopen zondag 11 december hebben een aantal vrijwilligers onze vereniging gepresenteert aan het Zevenaarse publiek door met een kraam aanwezig te zijn op de kerstmarkt. Twee enthousiaste ouders (Marianne van Zetten en Caroline van Toor) hebben samen met drie bestuursleden de voorbereidingen getroffen voor onze deelname. Er is geknutseld, gepraat, verkocht, gedronken van chocomelk en gegeten van soep. Hierdoor hebben we een mooi bedrag binnengehaald voor de vereniging. Daarnaast hebben een aantal jeugdleden de bezoekers van de kerstmarkt getrakteerd op een kerstkransje, met daaraan een warme kerstgroet, namens de vereniging.

Naast de deelname op de kerstmarkt, zijn er p drie momenten rondom de trainingen van recreanten en selectie knutselmomenten gecreerd en hebben een aantal ouders en leden op de markt bij het Rosorum gestaan. Alle acties bij elkaar hebben de vereniging bijna €800,00 euro opgeleverd.

Zonder alle vrijwilligers en sponsoren hadden we dit evenement niet op kunnen zetten en onze dank gaat dan ook uit naar iedereen die zich, op welke manier dan ook, heeft ingezet voor dit evenement.

Verderop in deze nieuwsbrief vindt u onze sponsoren nog een keer apart vernoemd en alle foto’s zijn te bewonderen op onze site.

 

Van de bestuurstafel

Enkele maanden geleden zijn een paar bestuursleden op gesprek geweest bij de Gemeente om de situatie rond de staat van de turnmaterialen aan te kaarten. Veel materialen zijn van de vereniging, maar omdat wij de turnsport afhankelijk is van veel materialen is de subsidie die wij ontvangen van de gemeente lang niet toereikend. De gemeente ziet het belang van de nodige materialen en heeft een eenmalige financiële bijdrage geleverd waardoor wij nieuwe liggers voor de brug en nieuwe vangblokken aan hebben kunnen schaffen.

 

RABO Clubactie heeft mooi bedrag opgeleverd.

               

 

De leden van Rabobank Zevenaar mochten via de Rabobank Clubkas Campagne een deel van de winst van de Rabobank verdelen over verenigingen en stichtingen in hun werkgebied. Elk lid kreeg de mogelijkheid een vijftal stemmen te verdelen onder de organisaties die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de financiële ondersteuning voor de betreffende vereniging of stichting. Op deze manier wil Rabobank bijdragen aan het verenigingsleven, een belangrijk onderdeel van een vitale samenleving. De Rabobank Clubkas Campagne komt voor een groot aantal verenigingen en stichtingen in de plaats van sponsoring en donaties.

Voor onze vereniging zijn veel stemmen uitgebracht, waar wij natuurlijk heel dankbaar voor zijn! Op deze manier hebben wij €632,28 mogen ontvangen. Dit geld gaan wij gebruiken om een plankoline aan te schaffen voor in gymzaal ‘de Brug’.

Groepsnieuws.

 

Seniorengroepen

Afgelopen donderdag 24 november zijn in zaal De Liemers eindelijk de zeer oude gym-matjes vervangen. Een nieuwe set van 25 matjes zijn in gebruik genomen door onze dames-conditietraining groep. Deze matjes zijn ter beschikking gesteld door een anonieme sponsor waarvoor onze hartelijke dank.

 

Jongensgroep op maandag

Vorig jaar hebben wij, mede op verzoek van een aantal ouders, een extra trainingsmoment voor de jongensselectie kunnen creeeren. Helaas zag het er in het begin van het seizoen niet naar uit dat we dit voort konden zetten. Dankzij de inzet van een aantal leidinggevenden en het meedenken vanuit ouders en bestuur is het ons gelukt om deze training toch weer mogelijk te maken. We hopen dat de jongens die hieraan meedoen veel plezier en profijt zullen hebben van deze traingen.

Sjors Sportief op recreantengroepen

Ook deze keer hebben meerdere recreantengroepen meegedaan aan het Sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief vanuit de gemeente Zevenaar. Via dit programma hebben wij meerdere kinderen uit de gemeente Zevenaar kennis kunnen laten maken met de gymsport en onze vereniging. Er zijn verschillende kinderen een lidmaatschap aangegaan, dus het is ook dit weer een succesvolle actie geweest. Alle kinderen die deel hebben genomen hebben een diploma gekregen van de vereniging, met nog wat leuke gadgets erbij.

Welkom Fenna

Op woensdag 2, 9 en 16 november was er bij de woensdagrecreantengroep Sjors Sportief lessen. Dit jaar had Fenna zich opgegeven. Helaas was ze de eerste les ziek, maar gelukkig kon ze de andere twee lessen wel komen. Ze deed heel goed mee. Ze kon zelfs ook al een paar trucjes. Gelukkig besloot ze bij de laatste Sjors Sportief les om te blijven, net als vele andere enthousiaste nieuwe leden die via Sjors Sportief de weg hebben gevonden naar onze vereniging. Fenna traint nu met veel plezier bij de woensdaggroep mee.

 

Kijkles bij de woensdagrecreantengroep

Op 2 november was er weer een sportieve kijkles bij de woensdagrecreantengroepen. Bij alle groepen kwamen er weer veel vaders, moeders broertjes, zusjes, opa’s , oma’s, vriendjes en vriendinnetjes kijken. Er zat dus een hele fanclub aan de zijkant.

 

Eerst mochten onze turnsters laten zien wat we vaak doen als warming-up. Daarna konden ze op drie toestellen aan het werk. 

Op de balk beginnen we altijd met een balanceeroefening. Na een paar minuten mochten de kinderen zelf een balk uitkiezen en daar hun geleerde trucjes laten zien. Sommige kinderen kozen voor sterksprong of koprol op de balk. Maar ook zweefstanden, loopsprongen en zelf handstanden lieten de turnsters zien.

Bij de sprong hadden wij een mooi baantje gemaakt, waardoor de kinderen meerdere dingen konden laten zien. Koprol, zweefrol of salto, alles kwam voorbij. De mensen aan de kant konden hun ogen niet geloven.

Op de airtumblingbaan mochten de kinderen ook laten zien wat ze kunnen. Na de warming up mochten de kinderen hun eigen trucs laten zien. Er werden veel arabieren, loopsprongen en overslagen laten zien.

De laatste 10 minuten van de les mochten de turnsters hun fanclub mee de zaal in nemen. Ze mochten zelf ook iets proberen op de toestellen.

Pietenles bij de woensdagrecreantengroep

Op 30 november werd er een brief bezorgd bij de woensdagrecreantengroep. Het was een brief van Sinterklaas. Hij vroeg ons om hulp. Er waren veel pieten ziek geworden. Sinterklaas kwam daardoor pieten te kort. Hij had hulp nodig. En natuurlijk wilde wij allemaal graag hulppiet zijn. Maar daar moesten wij wel eerst wat voor doen. Wij moesten een paar pietenoefeningen doen.

Wij moesten een hinderbaan afleggen met een cadeautje in onze hand. Ook moesten we een heel schuin dak op klimmen. Daarnaast hadden we ook een paar daken in de zaal staan. Over de balken moesten we lopen. Die zijn namelijk net zo smal als een dak. Met pittenzakken moesten we trucjes doen om vervolgens het cadeautje veilig door de schoorsteen te doen.  Van dak naar dak springen was misschien nog wel de moeilijkste opdracht die wij van de pieten hadden gekregen. Gelukkig hadden wij trampolines neergezet om ons te helpen om op het dak te komen.

Gelukkig was het ons allemaal gelukt en hebben wij ons pietendiploma verdiend. Als wij nu Sinterklaas of een piet tegenkomen, kunnen wij laten zien dat wij geslaagd zijn voor ons pietendiploma. Wij zijn goede hulppieten geworden !

Gymmieturnen bij de woensdagrecreantengroep

Op 9 november was er bij de woensdagrecreantengroep weer een Gymmie les. Onze jonge leden hebben nog niet zoveel wedstrijden en kunnen niet vaak laten zien wat zij tijdens de gymles hebben geleerd. Met het Gymmieturnen komt hierin verandering. De jongere turnsters kunnen vanaf nu Gymmies (een soort flippo’s) verdienen. Deze stoppen ze vervolgens in hun eigen verzamelmap. Zo kunnen ze thuis of op school laten zien welke oefeningen zij al kunnen.

Er zijn op 9 november weer veel flippo’s verdiend. We moesten maar liefst 10 oefeningen doen. Soms kwamen we bijna tijd te kort. Maar door het harde werken, goed opletten en goed luisteren is het gelukt. Goed gedaan allemaal !!

Ingekomen post.

Beste lezers en lezeressen,

Mijn naam is Cindy Kossink. Ik ben 38 jaar. Ik sport op maandagavond bij Riet van Maanen. Zij is een hele fijne, goede trainster. We zijn de groep van 19.30-20.30 uur.

Tijdens de gymles wordt er verscheidene soorten muziek gedraaid, waardoor je extra gemotiveerd raakt. Onze groep bestaat uit ongeveer 20 dames die variëren in leeftijd tussen de eind dertig en begin 80. Dit jaar hebben we 2 stagiaires gehad en op dit moment hebben we 1 nieuwe stagiair. Riet laat de stagiair meekijken en dan verzorgt hij bijvoorbeeld de warming-up en eventueel in zijn verdere stage een halve of hele les.

We starten het uurtje met een warming-up. Dit zijn loopoefeningen en meestal een aantal baantjes joggen. Daarna rek-strek oefeningen. Meestal doen we na de rek-strek oefeningen een spelletje, dit kan bijvoorbeeld teambal zijn, en gaan daarna verder met grondoefeningen voor zowel rug, armen, benen als buikspieren. De laatste 15-20 minuten doen we hockey, voetbal, (stuit)volleyball, badminton of een andere activiteit.

Zoals u kunt lezen is het een gevarieerd uurtje. Je merkt door de variërende leeftijden dat het voor een ieder een sportief en gezellig uurtje is. Ik hoop dat Riet ons nog een aantal jaren kan vergezellen met haar fijne gymles.

Sportgroeten, Cindy Kossink 

Wedstrijduitslagen

 

Hieronder de uitslagen van de eerste plaatsingswedstrijden

 

Clubteams 3e divisie

-Celina, Lynn, Juna, Isabella, Maud 

Deze dames werden 6e

-Dinja, Sophie, Jans, Marit, Donna, Iris

Deze dames werden 3e

 

1e plaatsingswedstrijd 3e divisie

Pupil 1: Isabella 5e, Maud 18e

Pupil 2: Celina 4e, Juna 17e

Jeugd 2: Sophie 17e, Marit 18e, Jans 19e, Dinja 23e, Donna 25e

Junior: Adisa 12e, Jenne-lee15e

Senior: Imke 8e, Niyati 15e

 

1e wedstrijd 2e divisie

Emina 18e

Heren 1e wedstrijd

 

Instap: Alex 1e, Milan 5e, Kevin 7e

 

1e plaatsingswedstrijd 4e divisie 10 december

Instap: Lois 9e, Faylin 15e

Jeugd 1: Kim 5e, Lieve 18e

Jeugd 2: Linn 15e

Senior: Kelly (ze komt uit voor Pajados en TZ) 5e, Anne 11e, Indy 21e, Floor 23e

Vera was helaas ziek

Jindee had een gebroken voet en kon niet meedoen

 

 

Volgende bekende wedstrijden zijn:

 

Zaterdag 17-12 2e plaatsingswedstrijd 3e divisie dames

Zaterdag 14-1    1e plaatsingswedstrijd 5e divisie dames

Zaterdag 21-1    2e plaatsingswedstrijd 2e divisie dames

Zaterdag 28-1    3e plaatsingswedstrijd 3e divisie dames

Zaterdag 28-1    1e plaatsingswedstrijd 6e divisie dames

Zaterdag 4-2      2e plaatsingswedstrijd 4e divisie dames

Zaterdag 11-2   districtsfinale 3e divisie dames

Zaterdag 18-2    2e plaatsingswedstrijd 6e divisie dames

Zaterdag 18-2    ½ finale voorgeschreven oefenstof heren (Lochem)

Zaterdag 11-3    2e plaatsingswedstrijd 5e divisie dames

Zaterdag 18-3    3e plaatsingswedstrijd 4e divisie dames

Zaterdag 18-3    districtsfinale voorgeschreven oefenstof heren (Putten)

Zaterdag 25-3    3e plaatsingswedstrijd 6e divisie dames

Zaterdag 1-4      3e plaatsingswedstrijd 5e divisie dames

Zaterdag 1-4      toestelkampioenschappen district oost heren (Harderwijk)

Zaterdag 15-4    finale 4e divisie dames

Zaterdag 6-5      finale 6e divisie dames

Zaterdag 13-5    finale 5e divisie dames

Zaterdag 20-5    districtsfinale 4e divisie dames

Zaterdag 27-5    toestelkampioenschappen 1e t/m 4e divisie dames

Zaterdag 10-6    toestelkampioenschappen 4e t/m 6e divisie dames

Vakantierooster.

Herfstvakantie

Zondag 23 okt ’16 t/m 30 okt ’16

Kerstvakantie

Zondag 25 dec ’16 t/m 08 jan ‘17

Voorjaarsvakantie

Zondag 26 feb ’17 t/m 5 mrt ‘17

2e Paasdag

Maandag 17 april ‘17

Meivakantie

Zondag 23 april t/m 30 april ‘17

2e Pinksterdag

Maandag 5 juni ‘17

Zomervakantie

Zondag 16 juli ’17 t/m 27 aug ‘17


Sponsoren Bedankt!

We danken onze sponsoren voor de levering van producten en financiële ondersteuning. Zij hebben aan ons gedacht, vergeet u hen ook niet?!

                  

Informatie van gerelateerde instanties

Turnkleding met korting

Op zoek naar nieuwe turnkleding of accessoires? Via de link van CEK Gymnastics op onze site kunt u met 5% korting een bestelling plaatsen op de site van CEK Gymnastics. Toch weer leuk meegenomen en de korting krijgt de vereniging op hun rekening gestort. Iedereen blij!

 

Autorijles met korting en je steunt de vereniging!

Autorijschool Quickles.nl heeft voor alle leden van T.H.O.R.-Zwaluwen die autorijles willen nemen een aanbieding, waarbij alle aankomende bestuurders vanaf 16,5 jaar een pakket voor autorijles kunnen afnemen met € 50,00 korting bovenop alle andere geldende acties die de autorijschool al reeds aanbiedt. Wel is nodig dat je kan aantonen dat je lid bent van T.H.O.R.-Zwaluwen. Hiervoor is een mail van de ledenadministratie voldoende.

 

Mocht je bij Quickles.nl je lespakket afnemen dan steun je ook de vereniging, doordat autorijschool Quickles.nl ook nog eens € 50,00 beschikbaar stelt aan T.H.O.R.-Zwaluwen.

Quickles.nl is een BOVAG erkende rijschool uit Zevenaar die verschillende disciplines beheerst binnen het opleiden van toekomstige bestuurders.

Voor meer informatie over onze rijschool, lespakketten en acties kijk je op de website van Quickles.nl. Heb je een persoonlijke vraag , dan kun je ons uiteraard ook altijd bellen op 0316-527464

Tot ziens bij onze autorijschool Quickles.nl

Fenny van Maaren

 

We wensen al onze leden, ouders/verzorgers, vrijwilligers en andere betrokkenen

Warme feestdagen en een sportief 2017