G.V. T.H.O.R.- Zwaluwen Zevenaar

Nieuwsbrief April 2017

Nieuwsbrief voor leden, ouders, verzorgers en belangstellenden van Gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen

Informatieavond ouders gehouden.

Op woensdag 29 maart ’17 hebben wij als vereniging, sinds lange tijd, weer een informatieavond gehouden voor de ouders van jeugdleden. Een veelgehoorde vraag is namelijk; Waarom is de algemene ledenvergadering niet voor ouders? In onze statuten staat dat deze ledenvergadering alleen voor leden is, mede omdat alleen zij stemrecht hebben bij bijvoorbeeld een contributieverhoging of bestuurswisseling.

Om de ouders tegemoet te komen hebben we nu dus een ouderavond georganiseerd. De opkomst was minder hoog dan gehoopt, maar de ouders die er waren hebben zeer geïnteresseerd en betrokken deelgenomen aan deze avond. Zowel bestuur als leiding kijkt met tevredenheid terug op deze avond. We hopen in de komende jaren van deze avond een terugkerende activiteit te maken en meer ouders te kunnen enthousiasmeren om deze avond te bezoeken.

VOG-beleid binnen de vereniging.

Een veilig sportklimaat is belangrijk om op een fijne manier te kunnen sporten en presteren, vandaar dat dit een van de speerpunten is binnen het bestuur. Al eerder bent u geinformeerd over de functie van de vertrouwenspersoon en het voornemen beleid te maken op dit gebied.

Inmiddels is het gelukt een beleidsstuk te maken waarmee we de veiligheidsmaatregelen en afspraken rond de omgang met elkaar hebben vastgelegd.

Alle bestuursleden en leidinggevenden hebben de gedrags- en omgangsregels ondertekend en we zijn momenteel bezig met de aanvragen van nog enkele VOG’s (Verklaring Omtrent Gedrag). In de bijlage van deze nieuwsbrief kunt u kennis nemen van de omgangsregels die wij ook voor onze leden hanteren.

Mocht u vragen, opmerkingen of een melding hebben omtrent dit onderwerp, dan kunt u zich richten tot onze vertrouwenspersoon (Astrid Hansen) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vitale 50+ers op beurs in Lentemorgen

Op zaterdag 8 april is er in Lentemorgen een beurs gehouden die gericht was op 50-plussers. Mensen konden informatie krijgen over allerhande instanties en bedrijven die hulp bij het ouder worden aanbieden of algemene zaken als reizen en feesten organiseren. Ook enkele verenigingen uit de gemeente hebben zich gepresenteerd en dankzij enkele enthousiaste leden en leidinggevenden van onze conditiegroepen waren ook wij vertegenwoordigd!

We hebben laten zien dat je, eenmaal de fitste periode van je leven voorbij, nog steeds fit en vitaal kunt blijven door te sporten op een gezellige en gevarieerde manier. Onze conditiegroepen zijn laagdrempelig en dat spreekt natuurlijk aan. Veel bezoekers hebben onze stand bezocht en we hopen natuurlijk een aantal nieuwe leden te hebben geworven.

Al met al een zeer geslaagde dag, die zeker vervolg gaat krijgen! Via deze weg bedanken we, nogmaals, de mensen die onze stand hebben opgebouwd en bemand.

Gelrepas zorgt dat iedereen kan sporten.

Graag wijzen we u op het bestaan van de Gelrepas. Deze pas kan aangevraagd worden bij de gemeente. Iedereen die niet de financiële middelen heeft om een sport, (voor hun kind(eren), te kunnen betalen kan aanspraak maken op deze pas. Zo wordt een gezonde levensstijl en een sportieve deelname bij een vereniging voor iedereen mogelijk. Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente Zevenaar en onze eigen site: www.thorzwaluwen.nl

Sponsoring vanuit Rotary en Lions club.

Dankzij de gulle giften van zowel de Rotary als de Lions, hebben wij in de afgelopen maanden enkele materialen kunnen aanschaffen, waar ieder lid dat in ‘de Brug’ sport profijt van heeft. We hebben twee springplanken aangeschaft, aangezien de oude niet meer aan de veiligheidsnormen voldeden. We zijn deze twee verenigingen zeer dankbaar voor hun financiële steun en wensen onze leden veel veilige trainingsuren.

Financiële impuls schildersbedrijf Greuters.

Rond de kerstdagen werden wij als vereniging verrast door een financieel kerstcadeau van de firma Greuters. Met de waardebon van BOSAN kunnen we materiaal aanschaffen om de lessen veiliger, leuker en effectiever te maken. We informeren u via de verschillende media over de uiteindelijke aanschaf.  Fantastisch dat we via ouders bedrijven kunnen verbinden aan onze vereniging en zo de nodige materialen kunnen aanschaffen voor de vereniging.

Familie Westerhof: enorm bedankt!

Hulp gevraagd voor vernieuwen website.

Onze site is informatief van aard, maar toe aan vernieuwing. Momenteel wordt hij beheerd door Bert Nabben, maar heeft niet de kennis om de site te vernieuwen. We zijn op zoek naar iemand die Beert daarbij kan helpen. Mocht u ICT-kennis hebben en tijd: meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bert zal dan contact opnemen om afspraken te maken over de wensen en mogelijkheden.

Clubkampioenschappen 2017.

Ook dit jaar gaan we met de vereniging onderling strijden om de titel: Clubkampioen van Gymnastiekvereniging THOR-ZWALUWEN! Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni 2016 in zaal Lentemorgen.

Graag informeren we u over het feit dat we entreegeld heffen voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Het heffen van entreegelden is tijdens de jaarvergadering goedgekeurd en vastgesteld op 3 euro. Tevens is het raadzaam wat contant geld mee te nemen voor de loterij en daarnaast kunt u in de kantine terecht voor een kopje koffie of wat fris.

Daarnaast kunnen wij deze dag niet organiseren zonder een tal aan vrijwilligers! Heeft u tijd en zin om te helpen om deze dag voor de jeugd tot een succes te maken, dan kunt ook u zich opgeven!

Opgeven kan nog steeds bij de trainsters of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepsnieuws

Nieuwsbrief later door geboorte Jur

Zoals u wellicht gemerkt hebt is deze nieuwsbrief niet in de gebruikelijke maand (februari) uitgekomen. Dit heeft te maken met de geboorte van onze zoon Jur. Mijn man Erwin en ik zijn op 4 februari 2017 opnieuw ouders geworden van een prachtige zoon. Daarmee is onze zoon Finn ‘grote broer’ geworden. U kunt zich voorstellen dat mijn aandacht en energie hiernaartoe is gegaan en de nieuwsbrief op een tweede plan kwam. Nu ik weer volledig hersteld ben en we allemaal ons ritme aardig hebben gevonden, pak ik de draad en daarmee mijn werkzaamheden binnen de vereniging weer op.

Recreantenwedstrijd

Op zaterdag 25 februari 2017 was er een recreantenwedstrijd in Warnsveld. Onze gymvereniging deed met maar liefst 25 kinderen mee. De turnsters werden over 2 wedstrijden verdeeld. 

Bij wedstrijd 1 deden mee: Alysia Beerntsen , Vallery Beerntsen , Lieke Schrauwen , Ahlaam Abdulkadir , Kim van der Stelt , Nisa Sahin,  Nina van Capelle , Mimi Onaba , Elvira Ros, Marjorie Huisman , Emmylou Bielander en Manon Dijkstra. 

Alle turnsters hebben mooie plekken behaald. Ze hebben een mooi diploma verdiend. Marjorie Huisman werd zelfs eerste, Elvira Ros werd tweede en Manon Dijkstra werd derde. Zij mochten, naast een welverdiend diploma, ook een medaille mee naar huis nemen. 

Bij wedstrijd 2 deden mee: Simone Janssen , Ilse Dijkstra, Karin Bouwman , Abbey Graat , Emma Wilmsen, Vera Veldhuizen , Pien Wenting , Angel Frederiks , Amanda Brugman , Sanne Krudde ,  Froukje van Eijk , Esmee Sardijano Pribadi en Gabriëlle Berends.

Na een lange wedstrijd, kregen ook deze turnsters hun uitslag te horen. Er zijn weer veel mooie plekken behaald. Iedereen kreeg haar welverdiende diploma. Sanne Krudde werd zelfs tweede en Gabriëlle Berend werd eerste. Zij mochten, naast hun diploma, een mooie medaille mee naar huis nemen. 

Een zeer geslaagde recreantenwedstrijd. Wij kijken al uit naar volgend jaar! 

Gymmie Turnen bij de woensdag recreantengroep

Op woensdag 29 maart hadden we weer ‘Gymmie Turnen’. ‘Gymmie Turnen’ is een beloningssysteem voor de recreanten-groepen. De kinderen hebben de afgelopen weken vele verschillende turnoefeningen hard geoefend. En gisteren was het eindelijk zover. Wij gingen kijken welke oefeningen er al goed lukten. Als een kind de oefening kan, krijgt zij de bijbehorende flippo. Deze flippo mogen ze in hun verzamelmap stoppen. Er zijn weer heel veel flippo’s verdiend. De mappen mochten aan het einde van de les weer mee naar huis. Zodat de kinderen thuis kunnen laten zien wat ze al kunnen.

Aan het einde van dit seizoen, waarschijnlijk in juni, gaan we nog een keer ‘Gymmie Turnen’. Tot die tijd oefenen we verder.

Het was een actieve, geslaagde en zeker sportief training!

Kijkles bij de woensdag recreantengroep

p woensdag 5  april was het kijkles bij de woensdagrecreantengroepen. Wat was de zaal vol! Heel veel familieleden, vriendjes en vriendinnetjes kwamen kijken. De kinderen vonden het heel leuk, maar ook wel spannend. Eerst hebben we de warming-up laten zien. Toen we helemaal warm waren, gingen we op de toestellen alles laten zien wat we geleerd hadden. Met trots en plezier keek het publiek naar de kinderen.

Als laatstemochten de kinderen hun fans mee de zaal in nemen. Ze mochten van dichtbij kijken, maar ook zelf proberen. Het was ontzettend mooi om te zien hoe de kinderen met hun fans samen door de zaal heen gingen.

5e divisie wedstrijden: de voorrondes van de senioren supplement E

Bij de 5e divisie doen er dit turnseizoen 3 senioren mee met supplement E. Kimberly van Wessel, Lisa van den Bogaard en Vivian Giesbers hebben nu de voorrondewedstrijden gehad. Van de drie wedstrijden tellen je twee beste wedstrijden mee voor je eindscore.

Kimberly heeft bij de eerst wedstrijd een tweede plek behaald, bij de tweede een vijfde plek en bij de derde wedstrijd een vierde plek. En met deze mooie scores is ze als vierde door naar de finale op zaterdag 13 mei.

Lisa heeft bij de eerst wedstrijd een elfde plek behaald, bij de tweede een achtste plek en bij de derde wedstrijd ook een achtste plek. Ze heeft zich als tiende geplaatst voor de finale. Helaas gaan er maar 5 door. Maar ze heeft wel een hele mooie arabier-streksalto op vloer laten zien.

Vivian heeft bij de eerste wedstrijd een veertiende plek behaald, bij de tweede een zevende plek en bij de derde wedstrijd een dertiende plek. Ze heeft zich al twaalfde geplaatst voor de finale. Helaas mogen er maar 5 door. Het was de eerste keer dat Vivian 5e divisie turnde. Een knappe prestatie!

Wij wensen Kimberly heel veel succes in de finale. Vivian en Lisa gaan alvast oefenen voor de clubkampioenschappen.

Nieuwe sponsor 3e en 4e divisie selectie

De selectiegroep heeft een nieuwe sponsor gevonden. Iskall Bedrijfskoeling B.V. heeft nieuwe trainingsbroeken voor zowel de turnsters als de trainster verzorgt. Deze trainingsbroeken zijn op de landelijke 1/2 finale van Niyati Meijer voor het eerst gedragen. Iskall bedankt!

Plaatsing 1/2 finale NK 3e divisie

Op zondag 9 april was het dan eindelijk zover, de halve finale van het nederlandse kampioenschap. Celina (Pupil 1) en Niyati (Senior) hadden zich heel knap voor deze finale geplaatst. Celina turnde een erg goede wedstrijd. Het niveau was wel erg hoog en helaas had Celina te kampen met een bovenbeenblessure. Celina is knap 22e geworden. Ook Niyati heeft een hele goede wedstrijd geturnd. Zij heeft voor het een een tsukahara op sprong laten zien (een Arabier met een salto achterover) en een flikflak op de balk. Twee erg moeilijke onderdelen, die ze ondanks de zenuwen keurig heeft geturnd. Hierdoor behaalde Niyati een hele knappe 16e plaats.

Helaas was een plaatsing voor het NK nog net iets te hoog gegrepen, maar wij zijn allen apetrots dat zij op deze finale hebben geturnd!

Het meegekomen publiek dat bestond uit ouders, vrienden, mede-turnsters en de voorzitter Harry Steenhuis en zijn vrouw, hebben de turnster goed aangemoedigd, bedankt hiervoor en leuk dat jullie er waren!

Plaatsingswedstrijd regiofinale 4e divisie

Op 28 maart hebben instappers Lois en Faylin, Pupil Vera, jeugd Kim en Lieve en de senioren Indy en Floor de laatste voorronde wedstrijd geturnd in Doetinchem. Vera behaalde een hele knappe 2e plaats! Lois, Vera, Kim, Indy, Anne en Floor hebben zich knap geplaatst voor de regiofinale op 15 april. Helaas zal Anne Uenk niet deelnemen aan de finale door een erg vervelende blessure. Anne is tijdens de 2e plaatsingswedstrijd naar ten val gekomen op sprong en heeft veel beschadigd in haar voet. Wij wensen Anne heel veel beterschap en sterkte met het herstel. Ook Ilsa en Jindee hebben wegens een blessure niet kunnen deelnemen aan de plaatsingswedstrijden. Zij zijn hard aan het trainen voor de clubkampioenschappen. 

Halve finale voor Celina

Op zondag 9 april stond de Halve Finale voor Celina op het programma in Winterswijk!

Celina turnde een goede wedstrijd in de categorie Pupil II N3. Helaas heeft zij een bovenbeenblessure en daardoor veel minder en beperkter moeten trainen de afgelopen weken. Voor haar doen heeft ze daarom een geweldige wedstrijd geturnd en mag ze apetrots zijn dat ze in de halve finale stond. Ze werd 22ste. Goed gedaan Celina!

Pre- instapwedstrijd in Pannerden

Zaterdag 8 april mochten Roos, Eefke en Willemijn eindelijk hun pre-instapwedstrijd turnen in Pannerden. De meiden hebben keihard geoefend de afgelopen weken en ontzettend hun best gedaan. Roos werd 2e in de categorie Pre-instap D1. In de categorie pre-pre-instap D2 werd Eefke 5e en Willemijn mocht knap het zilver mee naar huis nemen. Het was een supergezellige wedstrijd en de meiden hebben nu al zin in de Clubkampioenschappen.

Vakantierooster.

LET OP: er is maar 1 week meivakantie (in april;-))

2e Paasdag

Maandag 17 april ‘17

Meivakantie

Zondag 23 april t/m 30 april ‘17

2e Pinksterdag

Maandag 5 juni ‘17

Zomervakantie

Zondag 16 juli ’17 t/m 27 aug ‘17

 

Voor de selectiegroepen gelden andere vakantieregelingen, hierover wordt u door de leiding geïnformeerd. Mochten er op andere groepen afwijkingen zijn op dit rooster, dan wordt u daar door de leiding zelf over geïnformeerd.

Informatie van gerelateerde instanties

Autorijles met korting en je steunt de vereniging!

Autorijschool Quickles.nl heeft voor alle leden van T.H.O.R.-Zwaluwen die autorijles willen nemen een aanbieding, waarbij alle aankomende bestuurders vanaf 16,5 jaar een pakket voor autorijles kunnen afnemen met € 50,00 korting bovenop alle andere geldende acties die de autorijschool al reeds aanbiedt. Wel is nodig dat je kan aantonen dat je lid bent van T.H.O.R.-Zwaluwen. Hiervoor is een mail van de ledenadministratie voldoende. Mocht je bij Quickles.nl je lespakket afnemen dan steun je ook de vereniging, doordat autorijschool Quickles.nl ook nog eens € 50,00 beschikbaar stelt aan T.H.O.R.-Zwaluwen.

Quickles.nl is een BOVAG erkende rijschool uit Zevenaar die verschillende disciplines beheerst binnen het opleiden van toekomstige bestuurders.

Voor meer informatie over onze rijschool, lespakketten en acties kijk je op de website van Quickles.nl. Heb je een persoonlijke vraag, dan kun je ons uiteraard ook altijd bellen op 0316-527464

Tot ziens bij onze autorijschool Quickles.nl

Fenny van Maaren